Bethesda je banovala Fallout 76 igrača sa preko 900 sati igranja zbog posjedovanja previše municije

Bethesda je banovala Fallout 76 igrača sa preko 900 sati igranja zbog posjedovanja previše municije

Bethesda se ponaša kao da im nije dovoljno negativnih vijesti koje ih okružuju od kako je Fallout 76 izašao. Ovog puta su napravili još jednu u nizu potencijalnih grešaka banujući igrača koji je uložio preko 900 sati tražeći materijal, municiju i sve ostale stvarčice potrebne za napredovanje u igri.

Korisnik Reddit-a sa imenom Glorf12 objavio je post sa listom njegovih omiljenih lokacija za farmanje. Sami post je toliko detaljan i opširan da je išao u krajnost da objasni razlike između svake od lokacija. Nakon što je ovaj post objavljen, uslijedio je ban od strane Bethesda Softworks-a sa sljedećom porukom:

fallout-76-ammo-ban

Kako piše u samom saopštenju, način na koji je došao do same municije krši prava korištenja/konzumiranja Fallout 76 igre, te tvrde kako je sve te stvari pronašao pomoću jednog od propusta u samoj igri. Kako god, email koji je primio objašnjava kako će ban biti uklonjen na svim računima nakon što se ovaj propust popravi sa jednom od nadolazećih zakrpa.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.