Apex Legends uskoro dobija dva nova igriva lika, leteće tenkove, titane i nove igrive modove

Apex Legends uskoro dobija dva nova igriva lika, leteće tenkove, titane i nove igrive modove

Tzv. “kopači podataka” su se malo “zakopali” u najnoviju verziju Apex Legends-a i otkrili more informacija za potencijalne nadogradnje. Ovo uključuje nove igrive modove, gameplay elemente, te imena i skilove za dva nova lika.

Već je potvrđeno da će igra dobiti solo i duo modove vrlo brzo, ali ono što je najviše interesantno jeste igrivi mod imena Survival. O čemu se zapravo radi još uvijek nije poznato, ali kako se čini, ovo je mod u kojem će se određeni broj igrača boriti jedni protiv drugih u tzv. last stand fazonu dok će gledaoci (stvarni igrači ili NPC likovi?) imati priliku da komentarišu i navijaju za njima omiljenog borca. Postoje špekulacije da bi ovaj igrivi mod trebao da donese i leteće tenkove, kao i titane. Leteći tenk bi kako neki kažu zapravo trebao da bude neka vrsta letećeg broda koji se kreće kroz mapu, ili možda nešto skroz drugo.

RealApexLeaks je na Twitteru objavio sliku koja sadrži nešto totalno interesantnog imena, a to je nova gameplay mehanika ili čak potpuno novi igrivi mod imena New Recruit Mode. Ako je u pitanju novi igrivi mod, onda bi ovo trebalo da bude isključivo timski baziran mod gdje bi se spašeni protivnik, nakon što ga “srušite”, trebao pridružiti vašem timu. Na taj način istovremeno povećavate broj članova vašeg tima i šansu za pobjedom. Tim čiji članovi najduže prežive, pobjeđuje, logično.

_id1550509205_343178

Također su pronađene informacije za potencijalni replay sistem koji bi trebao da bude sličan ‘Call of Duty Play of the Game’ sistemu koji će prikazati najbolji moment ili više njih iz određenog meča.

Igrači koji vole igrati Apex Legends sa raznim “legendama”, imati će priliku da isprobaju dva nova lika, a oni su Octane i Wattson. Ovo su prva dva nova lika (legende) koje ćemo dobiti. Octane će imati paket sposobnosti sa tzv. Stim paketom mogućnosti koji će davati ubrzanje i povećanu preciznost (vjerovatno preciznost oružja?), dok će Wattson na raspolaganju imati svoj smrtonosni Tesla Trap.

Respawn također radi na popravljanju svih potencijalnih grešaka koje igrači prijave tokom igranja na sve tri platforme, a novi sadržaj nam stiže tek u martu ove godine.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.