Stigao je AMD-ov 19.2.2 driver sa podrškom za Radeon VII i poboljšanjima za Metro Exodus i Crackdown 3

Stigao je AMD-ov 19.2.2 driver sa podrškom za Radeon VII i poboljšanjima za Metro Exodus i Crackdown 3

Driver koji je pružio podršku za novu Radeon VII grafičku karticu stigao je gotovo sedmicu dana nakon što je grafička zapravo već bila dostupna. Pretpostavlja se da Radeon VII može raditi kako treba i sa starijim AMD driverima, no novi driver je odrađen specifično za ovaj model grafičke kartice, te bi trebao da bude automatski instaliran prilikom instalacije same grafičke kartice.

Far Cry New Dawn i Sid Meier’s Civilizaton VI: Gathering Storm su također dvije igre koje su dobile poboljšanje performansi sa AMD Radeon 19.2.2 driverom, a koje se zapravo nisu pronašle na glavnoj listi, zanimljivo.

Što se tiče samih poboljšanja, pa… poboljšanja i nisu toliko drastična. Iz AMD-a kažu kako će korisnici RX 590 grafičkih kartica dobiti i do 5% bolje performanse u Crackdown 3, što i nije neka drastična razlika.

Ukoliko ovih dana namjeravate da igrate neku od već spomenutih igara iznad, a korisnik ste neke od novijih AMD grafičkih kartica, onda prvo nadogradite vaš AMD driver na najnoviju verziju, ukoliko to već niste učinili.

Problem koji je i dalje ostao aktivan je taj da Rainbow Six Siege izgleda dosta mračno i “isprano” na Radeon RX Vega grafičkim karticama, ali se čini da je ovo zapravo više problem na Ubisoftovoj strani same igre, nego nešto što AMD zapravo može da popravi.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.