Razer gasi svoj Razer Game Store ni godinu dana nakon otvaranja

Razer gasi svoj Razer Game Store ni godinu dana nakon otvaranja

Čini se kako je Razerova avantura u prodavanju igara digitalnim putem gotova prije nego je zapravo i imala priliku da započne. Razer Game Store otvoren je u aprilu 2018. godine i bio je jedna od standardnih trgovina gdje ste mogli da nabavite video igre digitalnim putem van direktnog plaćanja na standardnim platformama tipa Steam, Origin ili Uplay. Nakon deset mjeseci, iz Razera kažu kako je plan da se Razer Game Store zatvori radi dobrobiti za kompaniju.

“Žalimo za tim što moramo javno da iznesemo obavijest da će Razer Game Store (gamestore.razer.com) prestati sa radom 28. februara 2019. godine kao posljedica reorganizovanja planova poslovanja naše kompanije.”

“Bilo nam je zadovoljstvo preporučivati i donositi digitalne ponude našim kupcima. Drago nam je što smo imali priliku da budemo dio ove nevjerovatne zajednice. Zahvaljujemo se na svoj podršci i mogućnosti da se Razer okusi u ovom segmentu biznisa.”

“Planiramo investirati u druge načine kako bi vam omogućili i servirali promocije kroz Razer Gold, naš kreditni sistem (gold.razer.com). Posjetite nas i očekujte novosti i vijesti vezane za promocije vrlo brzo.”

Nema sumnje da Razerov Game Store nije imao najbolje ponude, te da nije mogao da opstane u današnjem svijetu prodaje video igara digitalnim putem pored već do sad toliko postojećih digitalnih trgovina.

Ukoliko ste napravili bilo kakvu pred-narudžbu putem Razerovog Game Store-a, iz kompanije kažu kako će svi kupci dobiti svoje ključeve kada oni budu dostupni, odnosno kada te igre budu puštene u prodaju.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.